TEKSTIILI 1

Tekstiili 1

Oonan portfolio 2015

http://tekstiilikurssi.tumblr.com/tyyli_ja_muoti


TS 1 Minä ja tekstiili

1. Kirjoitelma aiheesta " Minä ja käsityö"

2. Lempivaate: valitse, perustele ja esittele

3. Suunnittelun perusteet (Papanek)

4. Lempivaatteen tai asusteen valmistaminen

5. Lempivaateportfolion kokoaminen


Tuotoksia 2013:
Classic Lolita, with a dash of Victorian schoolgirl
Essin perinnetyyliä
Essin lempivaateanalyysi: ESSHIERU

Hannan hameresepti http://hameresepti.blogspot.fi

Opiskelijan ajatuksia " Minä ja käsityö"

" Nykyisin pidän käsitöistä, sillä olen löytänyt niiden rentouttavan puolen. Niiden tekeminen ei ole enää opettajan sanelema pakko vaan oma valintani.

Olen ollut yhdeksän vuoden ajan koulun käsityötunneilla. Ensimmäisellä ja toisella luokalla tehdyt työt olivat yksinkertaisia, mutta silti ne veivät aikaa. Iloisin aina, kun sain jotain valmiiksi. työni päätyivätkin pitkälti kaikki käyttöön.

Kolmannella ja neljännellä luokalla tein töitä omaksi ilokseni. Teimme tyynyliinoja ja pehmoleluja, sellaisia pieniä ja yksinkertaisia töitä. Keltainen jumppapussini on nyt siirtynyt pikkusiskoni käyttöön.

Jostain viidennestä luokasta lähtien työni jäivät enemmänkin kaapin pohjalle kuin käyttöön. Vertailin itseäni muihin - tuo toinen neuloo nopeammin ja kaikkien muiden hupparit ovat hienompia. Liian löysä fleecehuppari on vieläkin kaapissani, nyt jo pieneksi jääneenä ja käyttämättömänä.

Seitsemännellä luokalla tein hameen. Siitä tuli omasta mielestäni kivan näköinen, mutta se oli vielä pienennyksen jälkeenkin liian iso, joten se jäi vaatekaappiini kasvamista odottamaan. Toinen 7. luokan työni oli paita, joka päätyi käsityöluokan roskakoriin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti