tiistai 12. toukokuuta 2015

Vuosikertomus 2014-2015

 Tiirismaan tekstiilin tapahtumia 2014-2015


Kunikunde Lettenmeier suoritti 3,5 vuodessa ennätykselliset 16 kurssia tekstiilin opintoja. Hän oli esimerkiksi tärkeässä roolissa Sound of Music  –musikaalin puvustusprojektissa. Kunikunde vietti aikaa tekstiililuokan suojissa melkein päivittäin ja häntä kutsuttiin käsityöluokan ” hyväksi haltiattareksi”.

Kunikunde Lettenmeier koulun katolla ylioppilaspäivänään


Eurokankaan valtakunnallisessa käsityökilpailussa voitti yli 16 vuotiaiden sarjan kissamaskotillaan Sandra Savola. Sandra vietti ylioppilaskirjoitusten jälkeen ansaitun unelmapäivän Lahden Eurokankaan myymälässä. Hän tutustui päivän aikana myymälän tuotteisiin, alan koulutukseen ja liikkeen eri työtehtäviin. Sandra palkittiin myös kangas-stipendillä.

Sandra Savola Eurokankaassa


Tänä lukuvuonna haluan mainita erityisesti ahkerat ja yritteliäät vaihto-oppilaat Adele Blanc (Ranska) ja Omaira Martel (Chile). Tyttöjen aktiivinen ja myönteinen asenne uuden oppimista kohtaan ja periksiantamattomuus vastoinkäymisten voittamiseksi oli mukavaa seurattavaa käsityökurssien aikana. Heidän upeat, persoonalliset vanhojentanssipukunsa jäävät monien mieleen.

Omaira ja Adele juhlapuvuissaan. Paras asuste on kaunis ja valloittava hymy.


 Tämä lukuvuosi piti myös sisällään penkkaripukuja Robotista Toy Storyn Wodyyn, We love it- teemalla kokeiltiin kankaan kuvioinnin tekniikoita ja vaatetuskurssilla valmistettiin Utopistisia ulkovaatteita.

Keväistä Taidon ja käsityön päivää (14.4) vietimme diplomikurssilaisten kanssa Kahvila Karirannassa Pitsikirpputorin tiimoilla. Juhlinta sujui kahvin ja korvapuustin merkeissä. Käsityön lukiodiplomeita on tänä keväänä valmistumassa 8 kappaletta. Teemoina tänä vuonna: Tyyliä tilaan, Verhoile tai vaateta, Kalevala Kanteletar ja käsityö Selfie.


Minna Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti