torstai 9. toukokuuta 2013

Vuosikertomukseen


Vuosikertomukseen 2012-2013


Tipalan tekstiilissä tapahtui 2012-2013

TS6 Miljan muovipussisaappaat

Syyslukukausi alkoi WDC Lahti 2012 hengessä. Vierailimme TS5 ja TS6 kurssien osallistujien kanssa Muotohuoltamolla ja saimme sieltä lisäinspiraatiota kurssitoteutuksiimme. TS5 kurssin yhteistyönä syntyi lukion taukotilaan Juhla Mokka- säkkituoli. Säkkituoli on valmistettu opettajanhuoneen jätteestä, kahvipusseista, ja sen suunnittelussa on hyödynnetty WDC:n teemoja.

TS6 kurssin teemana oli 1+1=2 eli kahdesta vanhasta ja käyttökelvottomasta  tuotteesta tehtiin yksi uusi tuote kestävän kehityksen hengessä. 
Milja, Riia, Olga ja Emma
Vanhojentansseihin valmistui upeita persoonallisia iltapukuja. Seurapiiritoimittajamme Vilma Lanki teki jutun Etelä-Suomen Sanomiin kurssin osallistujista. Jutussa vertailtiin pukujen hintoja itse valmistaen, vuokraten tai ostaen.  Vierailimme paikallisissa kangaskaupoissa tutustuen erikoismateriaaleihin ja juhlapukusomisteisiin. 


Ekaluokkalaiset opiskelijat TS1 kurssilla tekivät kopioita lempivaatekappaleistaan. Teimme lempivaateanalyysiä Pinterestiin. Kokeilimme ensimmäistä kertaa Ipadejä lukiokurssilla. 


Ninnan Riverdance kassi

TS2 kurssilla teemana oli ilmaisupainotteinen käsityöprojekti ja ilmaisun kohteena oli tanssilajit tekstiilituotteessa. Tuotokset olivat tanssivia kasseja ja reppuja. 

Käsityön lukiodiplomeita on valmistumassa 8 kappaletta ja aiheina on: Hyvä kolminkertaisuus, Aika ajatonta, Pienestä suurta, Ihan pihalla ja Parempi kuin uusi.  (http://lukiodiplomit.blogspot.fi/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti